Regular-Goldmines-Marije

De wereld van Human Design met Marije

Zou het kunnen dat vanaf je geboorte hoe en wie jij bent al bepaald is? Een concept wat ons bij Regular goldmines erg aan het denken heeft gezet. Samen met Marije zijn wij hier ingedoken. 

Los van alle labels 

In 2017 was Marije nog werkzaam in de mediawereld, maar ze trok het niet meer. Ze was overspannen en bedacht zich dat ze haar eigen leven niet leefde. Gelukkig veranderde dat allemaal toen ze toevallig in aanraking kwam met Human Design. Opeens kreeg zij zoveel positieve feedback op de ideeën die zij altijd al had. Samen met een vriendin besloot ze aan de slag te gaan om meer te weten komen over zulke onderwerpen. Zo ontstond hun podcast ‘OP ZOEK’. 

Sinds 2020 is Marije ook begonnen met het geven van Human Design readings. Het is voor haar belangrijk dat mensen bij hun kern komen, los van alle labels. Persoonlijke ontwikkeling is the way to go en Human Design is daar een hele goede tool voor. 

Wat is Human Design reading? 

Marije: ‘Toen ik Human Design ging bestuderen ontdekte ik dat het best ingewikkeld was. Het is net astrologie, een soort taal met allemaal (ingewikkelde) termen. Op een geven moment wist ik er zoveel over dat ik er een training in heb gedaan om lezingen te kunnen geven. 

Zelf noem ik het astrologie 3.0. Human design combineert astrologie met het Chakra systeem, de Tree of life, Kaballa en i’Ching system en daar komt ook nog eens kwantum fysische wetenschap bij. Ooit had een man besloten om al die losse systemen op elkaar te zetten in één geheel systeem. Simpel gezegd; op basis van waar en wanneer je geboren bent is er een energie aanwezig, dat is jouw blauwdruk. Die blauwdruk zou je kunnen zien als het pure verlangen van jouw ziel en dat is waar we op ingaan tijdens een Human Design reading. 

Wat ik merk als ik mensen een reading geef, is dat ik ze dingen vertel en dan reacties krijg als: ‘Dat wist ik eigenlijk wel, maar dat durfde ik nooit te zeggen.’ In plaats van dat ik echt nieuwe inzichten geef is het meer een opwekking van een herinnering en een bevestiging van gedachten die er al waren. 

Volgens Human design is iedereen dus uniek, je hebt een paar miljard verschillende configuraties binnen dit systeem. Iedereen functioneert grotendeels hetzelfde, maar net anders.’


De energy types 

We vroegen Marije of ze ons kon uitleggen hoe Human Design werkte. Ze gaf al aan dat het een heel ingewikkelde methode is die we in onze interview tijd niet uitgebreid konden doornemen. Wel kon ze ons de vijf basis energietypes vertellen. Ze gaf echter al aan dat dit puur de basis was, dus ook een disclaimer aan jullie, de lezers. 

De generators en de manifesting generators. 

Generators hebben van zichzelf een bron van energie. Deze mensen staan op met een volle tank, gaan de hele dag aan de slag en dan is in de avond hun tank weer leeg. De volgende dag worden ze wakker en is de tank weer vol. Daar komt ook bij dat ze alleen energie krijgen als ze datgene doen wat ze leuk vinden. 

Manifestors 

Manifestors zijn meer een soort van firestarters, ze zetten dingen aan de gang maar hebben geen energie om dingen af te maken. In hun energie zitten veel pieken en dalen. Het ene moment kunnen ze alles geven, maar wanneer ze niet geïnspireerd zijn geven zo ook minder. Wanneer alle drukte en werk voorbij is moet ze ook echt bijkomen, maar als er eenmaal weer een drang is om iets te doen wordt er heel veel energie gecreëerd. 

Projector 

De projector zie ik als een soort vogel die van bovenaf kijkt wat er allemaal gebeurd. Een big picture denker. De projector heeft inzicht en kan veel zien, maar heeft in tegenstelling tot de al genoemde types zelf minder energie. De projector moet rustig aan doen, kijken waar hij/zij echt nodig is en probeert zo efficiënt mogelijk om te gaan met energie. Zelf heeft hij dus minder energie, maar kan wel goed energie aansturen van anderen. 

De reflector 

De reflector staat open voor alle invloeden van buitenaf, maar hij spiegelt ook. Hij/zij spiegelt de sfeer, omgeving of situatie. Als je bijvoorbeeld op een feest aan een reflector vraagt hoe het gaat, zal hij zeggen dat het goed gaat wanneer het feest in volle gang is en zeggen dat het minder gaat wanneer het feest niet succesvol is. 

Nadat Marije een reading geeft belt ze mensen na een paar weken weer terug voor een update. Vaak merkt ze wel dat er bij deze mensen een soort bewustzijn is gekomen over hoe ze werken en denken. 

Ze maakte ons echt duidelijk dat Human design complex is. Nadat je een reading hebt gedaan kun je nog steeds je hele leven zoeken en vooral experimenteren naar wat dat betekent. Met zo een reading ga je even heel diep op jezelf in. Daarna ervaar je minder weerstand in je leven en als je weerstand merkt kun je daar beter mee omgaan. 

“Je matcht je binnenkant met wat je doet aan de buitenkant.” – Marije Dijkstra

Wat voor effect heeft Human design op jouw leven gehad? 

Marije: ’Veel!’ Al deze veranderingen in mijn leven spelen zich af in maar drie jaar. Hiervoor werkte ik tegen mezelf in. Ik dacht dat een paar eigenschappen zoals gevoeligheid, veel rust nodig hebben en andere dingen die ik niet durfde te zeggen raar waren. Dat probeerde ik allemaal weg te stoppen. De hele tijd dacht ik: Ik moet doen, doen, doen! 

Hierdoor raakte ik van mezelf af en bij mij uit dat zich in angstaanvallen en hyperventilatie. Ik vertelde mezelf altijd dingen als: ‘Iedereen doet het en zo hard werk ik toch niet?’ Ik was verwijderd geraakt van het idee waarom ik de dingen doe, die ik doe. 

Nu is dat weer helemaal weg en werk en leef ik op de manier die bij mij past. Ik luister heel erg naar mijn eigen energie levels. Mezelf vraag ik dus vaak af: Wil ik dit, of moet ik dit? Het resultaat is dat ik minder hard hoef te rennen om meer te bereiken.’ 

Marije vertelde duidelijk geamuseerd dat mensen het idee hebben dat ze heel veel chillt en zich afvragen hoe het kan dat ze zoveel doet. Een halve dag efficiënt met focus werken is voor haar beter dan de hele dag achter iets zitten terwijl je hoofd stiekem ergens anders is. Wel biechtte ze op dat dit zelfs voor haar soms lastig is. Toen Marije voor een tijd een kantoor had gehuurd voelde ze zich regelmatig schuldig als ze eerder dan vijf uur, zoals de meeste mensen dat doen, naar huis ging. Gelukkig gaf ze aan dat ze ook dat langzamerhand kan loslaten. 

In haar vrije tijd luistert ze veel naar podcasts, omdat ze houd van kennis vergaren. Ze mediteert veel, stimuleert haar creativiteit en speelt soms gewoon met dingen. Hoe zij het ziet is dat ze de helft van de tijd bezig is met haarzelf, haar gedachten en visie. De andere helft is dat alles in de wereld zetten. Op een manier is Marije altijd aan de slag met haar werk en heeft ze daar haar eigen manier voor gevonden. 

Wat voor soort mensen komen er naar jouw readings? 

Marije: ‘Vooral vrouwen in de leeftijd categorie 20-60. Het zijn vooral mensen die al bezig zijn met het bewustzijn en daarom hier eerder open voor staan. Meestal voelen zij al dingen in zichzelf en zijn daarom benieuwd naar wat dat gevoel betekent. Toch zijn ze heel divers op gebied van persoonlijkheid, werkveld enzovoort. 

Ik heb wel eens mensen gehad die mij zagen als een waarzegster op een kermis. Waarmee ze dus met opzet niks van henzelf lieten zien en kort antwoord gaven op mijn vragen. Het was een beetje het idee van: ‘laat maar in je glazen bol zien wat voor persoon ik ben.’ Dat is niet hoe het werkt. Je 

kan ook niet naar een psycholoog gaan en roepen: ‘fix mij!’ Een lezing is iets tussen twee mensen waarin beide partijen contributie moeten geven voor een gewenste uitkomst.’

Wat is het concept achter ‘OP ZOEK’? 

Marije: ‘Ons idee was om met experts over een magisch en spiritueel onderwerp in gesprek te gaan. Je kan OP ZOEK zien als een prisma die verschillende kleuren uitstraalt wanneer er wit licht op valt. Binnen spiritualiteit zijn er namelijk heel veel stromingen en die hebben op een manier allemaal hun eigen kleurtje. Wij denken dat in al die stromingen dezelfde kern zit, net als het licht wat op de prisma valt. We wilden dus van al die kleuren experts spreken, wat we zo hopen is dat ook de luisteraar voelt dat al die kleuren uit één kern komen. 

Wat is je doel met alle dingen die je doet? 

Marije: ’Na mijn opleiding tot Psychodynamisch therapeut wil ik mijn eigen praktijk opbouwen. Ik zie een hele mooie manier om dat te combineren met OP ZOEK en Human Design. Wel denk ik dat de dingen die gebeuren niet van tevoren kan bedenken. Ik weet wat ik wil, dat is mensen helpen, maar de manier hoe dat eruit gaat zien weet ik nog niet precies. 

Ik wil dat iedereen zichzelf kent, weer naar binnen komt en luistert naar zichzelf in plaats van zijn omgeving. Ik geloof dat wanneer iedereen naar zichzelf gaat luisteren, dat echt revolutionair is. Zoveel van de dingen waar mensen verdrietig van worden komt vanuit angst en als je weer in jezelf komt kan je dat loslaten. Ik kan mij niet eens voorstellen hoe zo een wereld eruit zou zien als iedereen dat doet, maar ik weet wel dat ik het wil meemaken. 

Mensen doen dit allemaal steeds beter en bewustzijn wordt steeds belangrijker.’ 

De wereld van Human Design fascineerde ons. Wij als mensen zijn soms erg gefocust op een eindpunt en kunnen ten koste van onze gezondheid daarin doordraaien. Marije heeft ons laten beseffen dat je als mens goed moet luisteren naar je eigen energie. 

Zoals wij het zien heeft Marije binnen drie jaar haar goudmijn gevonden, een goudmijn die nog veel groter gaat worden. 

Wist jij dat je je energietype makkelijk online kan vinden? Met een simpele google search ‘What is my Human Design’ kan je al veel behulpzame websites vinden. Dus, wat is jouw energietype?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *