Regular-Goldmines-Charmaine

Hoe helpt het zijn van een gentlemen in het ondernemen?

Hoe wordt je als man succesvol in daten? Als je dit aan het internet vraagt zul je heel veel content vinden. Allemaal filmpjes die jou ‘de geheime truc’ in daten uitleggen. Niet alleen is dit meestal misleidend, maar het vrouwelijke perspectief ontbreekt ook nog eens. Deze week vertelt Charmaine jou hoe ze, als pionier in Nederland, haar concept voor life en date coaching heeft neergezet.   

 

Be a Gentleman

Pittig en zoet, dat is niet de beschrijving van een exotisch gerecht, maar die van Charmaine Pas. De liefaardige eigenaresse van de GM Academy weet wanneer ze haar mannetje moet staan en gooit waar het moet meer pit in het spel. Charmaine coacht mannen om zelfbewuster te worden. Zij zet mannen in hun kracht voor een positiever leven zodat ze sneller hun doelen behalen. Dit geldt voor zowel de liefde als voor het ondernemen. 

Hoe ben jij in de wereld van coachen terecht gekomen?

Charmaine: “Ooit zei een vriendin tegen mij dat ik was aangekomen. Dat was voor mij een eye opener, dus ik begon veel te sporten. Zo kwam ik in aanraking met bodybuilding. Mensen zagen mijn fysieke verandering en vroegen mij dus om advies. Op een gegeven moment zei iemand die ik begeleidde dat ik zou moeten coachen. Ik wist het niet zo zeker, maar besloot het toch te doen. Wat bleek is dat de mensen die ik coachte niet alleen resulaten voor het moment hadden, maar voor het hele leven. Ze vertellen mij wel eens dat ik echt hun leven heb veranderd en dat ze altijd klaar voor me staan. Dat was hoe mijn life coaching begon.

Vervolgens ging ik een social media cursus doen en ontdekte zo dat een groot deel van mijn volgers mannen waren. Ik merkte ook dat veel mensen naast het life coachen ook dating advies nodig hadden, dus wat zou er gebeuren als ik het ging mixen?  Er is al redelijk veel op de markt voor vrouwen op dit gebied, maar nog niet veel voor mannen. Al helemaal niet een coaching vanuit het vrouwelijke perspectief.”

Regular-Goldmines-Charmaine-2
Jij hebt een sales/accountmanagement achtergrond, heeft dat geholpen in het opzetten van de GM Academy?

Charmaine: “Ja super veel. Ik begon in de horeca, dat is toch wat verkopen op de vloer. Na een bepaalde tijd wilde ik graag proberen om achter de schermen te werken. Ik had overlegd met mijn baas en kreeg zo de functie sales en marketing. ik wist niet waar ik aan begon en werd enorm in het diepe gegooid, maar ik zei tegen mezelf: “Ik ga dit gewoon doen.” Na een periode bleek het dat de omzet bij dat restaurant bijna verdubbeld was. 

Hierna heb ik bij andere bedrijven verschillende sales functies gehad. Doordat je al die sales hebt gedaan weet je hoe dingen in elkaar zitten. Je weet wat de echte prijzen zijn en je kan beter verkopen. Bij een onderhandeling kan ik voelen waar een knelpunt zit en waar ik op kan ingaan.”

Jezelf ontwikkelen kost tijd en energie, maar dan heb je ook iets!

Op haar 24e besloot Charmaine om weer naar school te gaan, iedereen verklaarde haar voor gek. In haar derde jaar bleek dat haar school niet de minors gaf die ze wilde, tenzij ze het driedubbele collegegeld betaalde en dat zat er niet in. Daardoor stopte ze in haar derde jaar. De opleiding bleek toch niet voor niets te zijn maar het was niet voor niks. Door de vele zelfreflectie opdrachten die ze heeft moeten maken, kwam ze erachter dat ze moeite had met communiceren. Dat merkte ze zowel op school als thuis. Zij vond dat dit probleem opgelost moest worden.

Hiervoor moest Charmaine twee jaar haar familie niet zien en afscheid nemen van sommige vrienden om zo helemaal tot haarzelf te komen. Zo ook haar tip; ga jezelf eens ontdekken. Hoe werken jouw hersenen? Niemand zijn denkwijze is hetzelfde.

Charmaine besloot dus om vrijwillig in therapie te gaan. Ze wilde simpelweg weten hoe ze werkte. Een paar vormen van therapie verder en ze heeft ontdekt dat ze hoogbegaafd en hoogsensitief is, leuke combinatie dus. Ze ging steeds meer cursussen in ontwikkeling doen en opeens kwam het moment waarin ze helemaal uit de negatieve sleur kwam. Ze kreeg het gevoel van volledige controle over haar emoties. Ze wist dat dit het pad was dat ze moest bewandelen.

Is het lastig om te beginnen als coach? 

Charmaine: “Als je kijkt naar life coaching is het echt killing. Iedereen is tegenwoordig een ‘coach’, ik haat het woord bijna. Er zijn heel veel mensen die zichzelf gelijk als coach benoemen. Zelf vind ik dat je eerst serieus een paar jaar aan jezelf moet werken voordat je iets door geeft aan anderen. 

In mijn gebied is er nog niemand waarvan ik weet dat hij/zij mannen coacht, in ieder geval niet op de manier hoe ik het heb neergezet. Ik heb expres GM academy hoog in de markt gezet en gelijk de crème de la crème gepakt. Ik gun iedereen alles, maar als je je onderneming niet serieus neemt wordt je makkelijk ingehaald en dat is niet de bedoeling. 

Deze stilte zal waarschijnlijk wel veranderen. Dit concept bestaat namelijk al wel in Amerika. Alles wat in Amerika is komt altijd na een paar jaar ook in Europa.”

Wat is voor jou een gentleman? 

Charmaine: “Een gentlemen (GM) is hoffelijk. Laten we even eerlijk zijn, een GM zit ook wel eens lui op de bank. Dat maakt niet uit, hij hoeft ook niet strak in pak, maar hij is wel verzorgd. Verder is een GM iemand die zijn vrouw steunt. Je hoeft niet voor haar de grond te kussen, maar hou dat hoffelijke er in. Pak haar jas aan, houd de deur open, dat soort dingen. Wat ook heel belangrijk is dat je haar kan steunen in haar dromen, maar dat moet zij ook bij jou doen. Je hebt namelijk ook gentlewomen. Ik probeer met deze visie mannen te coachen.

Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Je moet bewust worden van die kwaliteiten en ervoor zorgen dat iedereen ze ziet. Soms zitten deze kwaliteiten verborgen en moet het naar boven worden gehaald. Het gaat om de uitstraling, als iemand niet lekker in zijn vel zit kan je dat zien. Een GM heeft zijn borst vooruit en straalt uit dat hij er mag zijn, zelfs al ben je een maatje meer. Je moet ervoor zorgen dat je echt een man bent die staat voor waar hij in gelooft en die weet wat hij wilt.

Regular-Goldmines-Charmaine-1
Kleren maken de man

Wat voor kleding je moet dragen hangt er vanaf in welke branche je werkt. Je moet dus heel goed weten in wat voor branche je zit en wat voor persoon je bent. Voel je je in bepaalde kleding fijn of niet? Voor sommige gelegenheden is het de norm om netjes gekleed te zijn, maar je kan er wel een eigen stijl in hebben. Het is de kunst om je stijl zodanig aan te passen dat je je nog steeds goed voelt. Draag dus de kleding waar je je comfortabel bij voelt, maar geef er net je eigen draai aan, wat ervoor zorgt dat mensen je zien staan.

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw 

Waar Charmaine op let bij een ondernemer? Praat hij ook met de vrouw? In het bedrijf van haar vriend gebeurt het zo nu en dan dat iemand binnenkomt om met hem zaken te doen. Het komt soms voor dat wanneer Charmaine hier toevallig bij staat, er niet tegen haar gesproken wordt. Mannen die zaken willen doen zijn dan zo gefixeerd op hun doel dat ze de vrouw compleet negeren. Wat de meeste mannen vergeten, is dat de persoon waarmee ze zaken proberen te doen, enorm veel waarde hecht aan de opinie van hun vriendin/vrouw.

Eén ding moet je dus als man nooit vergeten: Als een vrouw aanwezig is, toon ook interesse in haar en in wat ze doet. Niet alleen ben je dan een gentleman, je komt dichterbij die man en bij het doel om een afspraak te maken. Wees daar een beetje charmant in. Vergeet niet dat de man haar niet voor niets heeft uitgekozen. 

Dating tips

Een paar datingtips kunnen nooit kwaad. Nog even een kleine tip, op de GM Academy site kan je nog heel veel tips van Charmaine vinden. Hieronder de tips die wij het meest waardevol vinden!

  1. Weet wie je date, doe een beetje onderzoek. Je hoeft geen hele screening te doen, maar als je weet dat ze vegetariër is neem haar dan niet mee naar een vleesrestaurant. 
  2. Als jij de man bent, bepaal dan gewoon, kom in actie. Laat zien dat je zelfverzekerd bent. In deze tijd kan het moeilijk zijn om te weten wat een vrouw wil. De meeste kunnen namelijk hun eigen mannetje staan. Maar elke vrouw vindt het toch fijn als een man de voortouw neemt. 
  3. Tussen de tijd dat je de afspraak hebt gepland en de afspraak zelf moet je zo min mogelijk contact met elkaar hebben. Zo hou je de date spannend, maar niet alleen dat. Als je elkaar al veel spreekt in de tijd voor de date kan het gebeuren dat je op de date zelf niet meer weet waar je over moet praten. Je kan een berichtje als: ”Tot donderdag!” sturen, maar houd het wel zoveel mogelijk daar bij.
Wat is nou echt je doel met de GM academy? 

Charmaine: “Ik wil liefde terug brengen in de wereld. Het klinkt misschien cliché, maar dat is echt wat ik wil. Vooral de liefde tussen man en vrouw. Nu met het feminisme en de Men’s rights activists (MRA) beginnen de geslachten uit elkaar te drijven. Daar moet weer liefde tussen komen en dat gebeurt pas als beide kanten bewust worden. Wanneer dat gebeurt kan weer echte liefde ontstaan. Die bewustwording gaat dieper dan het zijn van een man of vrouw. Vraag jezelf eens af: Wie ben ik? Ontdek nou gewoon wie je echt bent. Daarvoor is bewustwording altijd stap nummer één.”

Ondernemen is, net als in de liefde, soms risico nemen, onbekend terrein op durven gaan en jezelf in het diepe gooien. Charmaine is een persoon die vastberadenheid uitstraalt met haar ogen. Bij jezelf beginnen en bewust worden. Voor ons is duidelijk geworden dat dit niet alleen essentieel is voor het zijn van een gentleman, maar ook voor het zijn van een ondernemer. 

Nu zijn we ook benieuwd naar jouw mening. Wat maakt voor jou iemand een gentleman of gentlewoman? Laat het ons weten!

Website: https://www.gmacademy.nl/

Instagram: @good_mood_char

LinkedIn: Charmaine Pas

Auteur: Kadir Bayma

Proofreader: Gabrielle Geerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *