The-entrepreneurhouse

Samenwonen met gelijkgestemde ondernemers, de toekomst voor de ambitieuzen onder ons?

Het wordt wel eens benadrukt hoe belangrijk het is om de juiste vrienden te hebben, wil je je kansen op succes vergroten. Je neemt immers veel eigenschappen van je omgeving over. In dit verhaal vertellen we hoe Quin Tijssen en André Weima de ultieme plek creëren voor jonge ondernemers.

De ultieme omgeving


The Entrepreneur House biedt jonge ondernemers de kans om zichzelf te ontwikkelen tot een succesvol verhaal. Dit doen ze door een huis aan te bieden waar men kan samenwonen. Als jonge ondernemer kom je in een huis te wonen met andere gedreven ondernemers, waar iedereen de beste versie van zichzelf wil worden. Binnen het huis brengt iedereen een unieke waarde mee, zo kan er iemand een expert zijn op het gebied van e-commerce, en een ander expert op het gebied van marketing. Door omringt te zijn met gemotiveerde ondernemers zul je merken dat je vanzelf ook gemotiveerder wordt. Je wordt productiever, je verbetert je mindset, en je hebt het vooral heel erg naar je zin.

Als je iets goed wilt, moet je het zelf doen

Eind 2020 waren de twee vrienden op zoek naar een kamer. Dan kom je al gauw uit op talloze studentenhuizen waar elke dag op de bank hangen de norm is. Iedereen moet natuurlijk doen waar hij of zij zin in heeft, maar dit is niet waar zij op zoek naar waren.

André en Quin hebben beiden een ondernemende achtergrond en een drang naar meer. Dus al gauw kwam de behoefte naar boven om met andere ondernemers samen te gaan wonen. Na een lange zoektocht bleek dat dit  in Nederland nog niet bestond, dus viel de keuze uiteindelijk toch op een normale kamer.

Een aantal maanden verder, beiden wonend op kamers, bleef de behoefte van een ondernemershuis knagen. Dus zeiden ze tegen elkaar: “Als dit concept niet bestaat in Nederland, dan zetten we het toch gewoon zelf op.” 

Zo gezegd zo gedaan, nu zijn ze druk bezig met de ontwikkeling van hun community en maken ze stappen naar hun eerste huis.

Wat was je grootste uitdaging? 

Quin: “Als jonge ondernemer wordt je vaak niet serieus genomen. Je kent het vast zelf wel, je hebt een meeting ingepland met een ander bedrijf, je komt daar aan in zakelijke kleren en toch wordt je raar aangekeken. Ook wordt je vaak student genoemd, want dat is toch hetgeen wat van je verwacht wordt in deze levensfase.

Wij zien dit als een moment van reflectie. We worden onderschat op deze momenten. Pas als we aan het woord komen, en mensen onze passie voelen, dan begint het tij te keren.”

“Onze grootste uitdaging blijft het verkrijgen van ons eerste huis. Door de hierboven geschetste situatie, in combinatie met het proberen te kopen van een huis, wordt er vaak gedacht dat je een grap maakt. Wij zijn echter heel serieus. Als het niet linksom kan dan maar rechtsom, maar The Entrepreneur House zal toch echt een huis krijgen. We zijn dit niet alleen verschuldigd aan onszelf, maar ook aan onze community. 

We hebben een strategie bedacht waarmee we ons doel kunnen bereiken. Van investeerders naar klanten en van channels tot funnels, het staat allemaal zwart-op-wit. Een goede ondernemer moet kunnen omgaan met de obstakels die op haar pad komen. Je kunt dus wel een mooi plan opstellen, maar je gaat hoe dan ook veranderingen moeten aanbrengen. Zolang je het doel voor ogen houdt en alle beslissingen die je maakt hierop baseert, loop je in ieder geval in de juiste richting.”

De grotemensenwereld, verwachtingen zijn hoog

Een groot leermoment voor de heren was hun eerste poging bij het verkrijgen van een huis. Ze wisten dat dit een aardige opgave zou zijn en hadden zichzelf hier dus ook al op voorbereid. Hun pitch naar huiseigenaren hadden ze goed voorbereid, de waarde propositie was helder en ze waren vooral erg gepassioneerd.

Wat ze misten was kredietwaardigheid, een goed trackrecord als het ware. Als je jezelf in de schoenen van een huiseigenaar plaats werd dit al vrij snel duidelijk. Ze leerden welke mate van professionaliteit er verwacht wordt. Als je als huiseigenaar  gebeld wordt door een onbekend persoon die jou een mooie pitch geeft ben je natuurlijk niet gelijk om. Wanneer de huiseigenaar vroeg naar de website moesten de heren bekennen dat ze deze nog niet hadden. Ook wanneer hij vroeg naar voorbeelden van dit idee, moesten de heren uitleggen dat het concept nog nieuw was

Door onder andere hun website online te zetten en een community op te starten laten ze zien dat ze het serieus nemen.

Waar willen jullie heen met The Entrepreneur House?

Andre: “Onze missie is om binnen de komende vijf jaar honderd jonge ondernemers te hebben geholpen om naar een volgende stap te komen in hun ambities. Dit kan in hun eigen onderneming zijn, maar ook op gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast is het onze visie om internationaal te gaan met The Entrepreneur House. Het lijkt ons gaaf om kennis te maken met andere culturen en zo nog meer mensen te kunnen helpen.”

Eerst zelf geloven, daarna doen! 

Quin: “De tip die ik echt mee wil geven is dat je niemand jou van je pad af moet laten brengen. Als jij een geweldig idee hebt, en je hebt bewezen dat er echt een waarde is voor je doelgroep, ga ervoor. Laat je niet gek maken door anderen die je idee in twijfel trekken. Input is goed, maar wanneer je wordt afgekraakt hoef je dit niet te pikken. Je moet jezelf niet alleen bewijzen tegenover anderen, maar vooral tegenover jezelf. Laat aan jezelf zien dat jij het waar kan maken. Geef 110% en je zult merken dat het je gaat lukken.

Waarom doen jullie de dingen die je doen? 

Andre & Quin: “In één zin, het helpen van ondernemers om de beste versie van zichzelf te worden. Zelf zijn we beiden al een tijdje bezig met ondernemen en zelfontwikkeling en het gevoel dat je groeit heeft iets heel moois. Dus als je andere mensen kan helpen om ook die groei door te maken en als je daar ook nog eens je werk van kan maken, is dat nog veel mooier.”

Het inspirerende verhaal van twee vrienden die een omgeving willen creëren voor mensen die durven te dromen is voor ons geen onbekend verhaal. Zoals je misschien al weet zijn we binnen Regular Goldmines ook een community aan het bouwen.

Je omgeving is en blijft één van de belangrijkste aspecten binnen het halen van je doelen. Dus onze vraag aan jou is, heb jij al je ideale omgeving? Auteur: Andre Weima, Kadir Bayma

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/thentrepreneurhouse/
Instagram: https://www.instagram.com/thentrepreneurhouse/
Website: https://www.thentrepreneurhouse.com/nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *